Monipuolista pohjarakentamista ja koneurakointia – Veljekset Saarela Oy

Ota yhteyttä
Monipuoliset maanrakennustyöt

Vaasalainen perheyrityksemme on maanrakennuksen parissa monipuolisesti toimiva yritys, jolta saat kokonaisvaltaiset palvelut ammattitaidolla ja luottamuksella. Palveluvalikoimaamme kuuluvat koneurakointi sekä erilaiset maanrakennuksen toteutukset. Tarjoamme lisäksi tienrakentamiseen ja pohjarakentamiseen liittyvät rakennustyöt julkiselle, yksityiselle ja yrityssektorille.


Teemme myös erilaisia ojitus-, salaojitus, kunnallistekniset sekä purkutyöt. Toteutamme yhdessä suunnitellut työt aina ammattitaidolla, tarkkuudella ja luottamuksella. Laajan kalustomme ja yhteistyöverkostomme kautta takaamme parhaan mahdollisen palvelun ja lopputuloksen tarvittaviin maanrakennustöihin.

Ammattitaitoista maanrakennusta ja perustustöitä

Talonpohjien rakentaminen tapahtuu yleensä kahdessa vaiheessa. Työ aloitetaan kaivamalla kaikki humuspitoinen ja maatuva maa-aines. Perusmaahan kaivetaan monttu perustuksille rakennuksen vaatimaan syvyyteen. Pohjalle asennetaan salaojajärjestelmä, joka peitetään salaojasoralla. Salaojien ja perusmaan päälle tulee tiivistetty sorakerros sopivista materiaaleista. Sorapatjan päälle valetaan anturat ja muurataan sokkeli, jolle tehdään sisä- ja ulkotäyttö. Sisäpuolelle tiivistetään täytesorat, ja mahdolliset kapillaarikatko sepelit. Sokkelin ulkopuolelle tulee myös sorakaista, johon asennetaan sadevesiputket ja routaeristeet.


Tien perustaminen aloitetaan kaivamalla maatuva pintamaa pois. Perusmaan päälle tehdään tarvittaessa salaojat. Tien runko koostuu yleensä eriste-, jakava-, kantava- ja pintakerroksesta. Kerrosten vahvuus riippuu käyttötarkoituksesta. Sorapintainen kävelypolku tarvitsee pienet kerrokset, kun taas asfalttipintainen ajorata tarvitsee suuremmat kerrokset. Uuden pihan perustaminen alkaa yleensä pohjan muotoilulla. Sopiva materiaali on esimerkiksi talon perustuksia kaivettaessa tullut maa-aines. Nurmea varten levitetään tarvittava määrä multaa, puille ja pensaille tehdään istutus montut jne. Mikäli pihaan tulee esim. kiveyksiä tai muureja, on niille kaivettava omat perustukset.

Maanrakennus

Rakennamme ja suunnittelemme erilaisia maanrakennustöitä julkiselle, yksityiselle ja yrityssektorille. Toimimme Vaasan alueella monen vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla.


Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous.